SB “Tauras” valdybos darbai ir naujienos žiemos laikotarpiu

Sodininkų bendrijose žiema paprastai darbų gausa nepasižymi, tačiau SB “Tauras” yra miesto sodininkų bendrija, čia gyvenimas tęsiasi ir šaltuoju metų laiku. Turime problemų ir spręstinų klausimų, kurie aktualūs ištisus metus, o žiema puikiausiai tinka situacijos analizei ir darbų planavimui. Trumpai norėtume pristatyti, kokius pagrindinius darbus ir pasiekimus pavyko įgyvendinti SB “Tauras” valdybai.

Buvome susitikę su Klaipėdos m. sav. administracijos direktoriumi Sauliumi Budinu. Jis patikino, kad šiais metais bus vykdomi asfaltavimo darbai mums svarbiose Akmenų, Vėjo, Debesų gatvėse ir kad dabar viešumoje girdimi šių darbų trukdžiai neturės įtakos metų plano įgyvendinimui. Žemiau rasite preliminarų planą, kurių gatvių asfaltavimas numatytas Tauralaukio regione artimiausiais metais.

Artimiausiu metu numatytos asfaltuoti Tauralaukio regiono gatvės
Artimiausiu metu numatytos asfaltuoti Tauralaukio regiono gatvės

Vienas iš svarbiausių pasiekimų susijęs su bendrijos kelių priežiūra. Išsiaiškinus SB “Tauras” teritorijoje esančių kelių nuosavybės klausimus, daug vilčių teikia savivaldybės direktoriaus pažadas artimiausiu metu (dar šiais metais) perimti mūsų bendrijos kelių priežiūrą. Taip pat aptarėme realią galimybę 2019 m. išasfaltuoti vieną pagrindinę sodų gatvę, kuri susijungtų su Tauralaukio g. ir Debesų g. Turime sutvarkyti lietaus įvadus ir atlikti kitus paruošiamuosius darbus. Vasario 23 d. Savivaldybės tarybos posėdyje bus tvirtinama tvarka, kuri numatys asfaltuojamų kelių eiliškumą. Šią tvarką patvirtinus žinosime, ko turime imtis, norėdami, kad mūsų gatvės būtų išasfaltuotos kuo anksčiau. Žemiau rasite planą, koks svarstytas pagrindinės gatvės asfaltavimo variantas.

SB "Tauras" pagrindinės gatvės asfaltavimas
SB “Tauras” pagrindinės gatvės asfaltavimas

Iš savivaldybės dar kartą gavome neigiamą atsakymą dėl mūsų turimų lietaus nuotekų tinklų perdavimo ir trečiojo etapo lietaus nuotekų tinklų statybos. Vienintelė pasiūlyta galimybė buvo perduoti turimus tinklus savivaldybei ir taip išvengti eksploatacijos išlaidų.

Kalbant apie vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų trečiojo etapo statybas: naujausiomis žiniomis darbai prasidės ne anksčiau, kaip gegužės-birželio mėnesį. Šiuo metu yra atlikta apie 75% tinklų įvadų įrengimo darbų.

Kartu norime priminti, kad kaip ir kasmet metų pradžioje, artėja ataskaitinis SB “Tauras” narių susirinkimas. Kviečiame bendrijos narius siūlyti Jums rūpimus klausimus, kuriuos norėtumėte iškelti susirinkimo metu.

Parašykite komentarą