SB “Tauras” pakartotinis susirinkimas – 2016 m. liepos 22 dieną

(2)

Sodininkų bendrijos „Tauras“ pakartotinis narių susirinkimas vyks 2016 m. liepos mėn. 22 dieną 18.00 val., adresu: Žvejų rūmai, Taikos pr. 70, Klaipėda.

Tai bus pakartotinis susirinkimas – sprendimai jame bus priimti nepriklausomai nuo to, kiek bendrijos narių susirinks. Bus renkama nauja valdyba. Dėl to kiekvienas balsas svarbus – būtinai dalyvaukite!

Šiame susirinkime bendrijos valdyba siūlys nerinkti naujos valdybos, neva dėl vykstančios bylos ir galimų ginčų ateityje. Toks bendrijos valdybos siūlymas dar kartą parodo, kad jie stengiasi visais įmanomais būdais išlaikyti savo užimamus postus. Akivaizdu, kad pagal įstatymą ir įstatus teisingai išrinkus valdybą, ji galės dirbti nepriklausomai nuo minėtos bylos baigties.

Žemiau šiame straipsnyje rasite bendrijos valdybos siūlomą sąmatą 2016-iems metams. Atkreipkite dėmesį, kad bendrijos išlaidos teisininkams didinamos 2,5 karto. Maža to, kad bendrijos narių pinigai švaistomi be mūsų pritarimo (pvz. beveik 4000 € iššvaistyta nesėkmingai bandant uždaryti šią svetainę – skaitykite SB „Tauras“ pralaimėjo bylą dėl taurosodai.lt svetainės uždarymo), tačiau dabar dar siūloma ir mums patiems tokias absurdiškas išlaidas patvirtinti. Sutiksime?

Verta prisiminti, kad SB „Tauras“ pirmininkė Asta Kargaudienė teisinėms konsultacijoms samdo Arvydą Ektį, kuris netgi nėra advokatas, todėl net ir laimėjus bylas teismas mūsų išlaidų neatlygina (daugiau apie tai straipsniuose Baigėsi dar viena byla: dėl pirmininkės aplaidumo teisininkams iššvaistyta dar 3600 Lt! ir Teismo sprendimas: pirmininkė švaisto mūsų pinigus teisininkams), na o pralaimėjus apie tai nėra jokios kalbos. Gal jau užtenka šelpti teisininkus sodininkų pinigais?

Galų gale, būsimame susirinkime nėra numatyta jokios kalbos apie vandentiekio projekto užbaigimą, apie galimybę sutvarkyti bendrijos kelius, apie pralaimėtą bylą dėl šios svetainės uždarymo ir iššvaistytų beveik 4000 €. Mūsų valdyba rūpinasi tik tuo, kaip kuo daugiau pinigų išleisti teisininkams.

Palyginkite dabar siūlomą sąmatą 2016 metams ir ankstesnių metų sąmatą – išlaidos teisininkams didinamos 2,5 karto!

2016 sb tauras samata 2015 sb tauras samata

Išlaidos teisininkams didėja, o bendrija praktiškai nebeturi bylų dėl vandentiekio, liko tik kelios bylos, skirtos daugiau bendrijos pinigų švaistymui, nei realios naudos bendrijai siekimui, pvz. prieš daugiau nei 2 metus vykusių susirinkimų sprendimų ginčijimas.

Visa susirinkimo darbotvarkė:
1. 2015 m. bendrijos ūkinės ir finansinės veiklos ataskaitos tvirtinimas.
2. Revizorės išvados apie bendrijos finansinę veiklą už 2015 m., išvadų apie bendrijos finansinę veiklą tvirtinimas.
3. 2016 m. bendrijos metinės pajamų ir išlaidų sąmatos tvirtinimas. Kelių priežiūros mokesčio tvirtinimas.
4. Revizoriaus rinkimai.
5. Valdybos, valdybos pirmininko rinkimai.

Susipažinti su siūlomų sprendimų projektais, ūkinės-finansinės veiklos ataskaita ir balsuoti iš anksto raštu susirinkimo darbotvarkės klausimais galima suderinus laiką iš anksto su valdybos pirmininke Asta Kargaudiene, tel. +370 670 82348.

Sodininkų bendrijos „Tauras“ narių registracija vyks nuo 17.00 val. iki 18.00 val. Jei norėsite susirinkime pagal bendrijos nario įgaliojimą, turite bendrijos pirmininkei pateikti notaro patvirtintą įgaliojimą likus mažiausiai 2 dienoms iki susirinkimo. Susirinkimo dalyviai registruojantis susirinkime privalo su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Susirinkimo dalyviai registruojantis susirinkime privalo su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus.

2 komentarai apie “SB “Tauras” pakartotinis susirinkimas – 2016 m. liepos 22 dieną”

  1. Kadangi jau du metus senoji valdyba dirba nepatvirtinta,sklido gandai,kad A.Kargaudienė ruošiasi pati atsistatydinti.Pasirodo,kad tai neįvyks niekada .Ji ir vėl stengsis prakišti išankstinius balsus,o jų šį kartą tikrai nepritūks.Asmeniškai skambino kiekvienam sodininkui ir kvietė atsiimti beveik po 1000Eur už neatliktus darbus,lyg tuos pinigus dalintų gera valia.Žmonės,nepasiduokit ir toliau kvailinami.Reikia vieną kartą atsisveikinti su sena valdyba ir išsirinkti naujus patikimus narius.

    Atsakyti
  2. SB ,,Tauras” sodininkai moka didžiausius mokesčius, kadangi už keletą darbo valandų moka didžiulius atlyginimus buhalterei, pirmininkei, teisininkams. SB ,,Tauras” sodininkų tarpe yra kvalifikuotų buhalterių, teisininkų, kurie galėtų tinkamai atstovauti SB ,,Tauras” interesus, tačiau senoji valdyba visais būdais stengiasi užgožti bet kokias iniciatyvas mažinti išlaidas. SB ,,Tauras” sodininkai yra sumokėję per dideles sumas už paslaugas, kiti – už paslaugas, kurių neturi. Sodininkai, pardavę sodo sklypą, nesusigrąžina SB ,,Tauras” įmokėtų sumų. Taip sukasi didžiuliai pinigai. Kodėl nenorima atlikti audito? Iš sodininkų renkama virš 4 mln. Litų, nors projekto vertė , susijusi su inžineriniais tinklais, įgyvendinta tik virš 3 mln. Lt. Kodėl renkamas perteklinis milijonas, kodėl negrąžinama sodininkams, permokėjusiems už tinklus?
    Kol SB ,,Tauras” valdys tie patys asmenys, tol situacija nesikeis – mokėsime daugiausiai, o didžioji surinktų pinigų dalis nuguls buhalterės, pirmininkės kišenėse, kadangi atlyginimai nustatyti neatsižvelgiant į realų darbo laiką, darbo specifiką.
    Pakeitus SB ,,Tauras” valdybą galima tikėtis permainų, skaidrumo, permokėtų lėšų grąžinimo.

    Atsakyti

Parašykite komentarą