Byla dėl www.taurosodai.lt panaikinimo – ko reikalauja bendrija?

(3)

Apie bendrijos iškeltą ieškinį dėl www.taurosodai.lt panaikinimo iš žalos atlyginimo jau buvo rašyta šiame tinklalapyje. Noriu pasidalinti informacija, ko SB “Tauras” tame ieškinyje reikalauja:

  1. Panaikinti tinklalapį www.taurosodai.lt su turiniu.
  2. Priteisti 5000 Lt neturtinės žalos.
  3. Priteisti 5% procesinių palūkanų.
  4. Laikinai, bylos nagrinėjimo metu, panaikinti tinklalapį www.taurosodai.lt.
  5. Priteisti bylinėjimosi išlaidas.

Bylinėjimosi išlaidos bei žyminiai mokesčiai (iš viso 794 Lt) jau apmokėti iš SB “Tauras” sąskaitos. Tai reiškia, kad ieškiniui naudojamos visų bendrijos narių sukauptos lėšos. Ieškinį surašė ne bendrijos teisininkai, dirbantys pagal etatą, tam buvo pasamdyta visiškai kita teisinių paslaugų įmonė. 

Teismas jau atmetė reikalavimą laikinai uždaryti šį tinklalapį, argumentuodamas tuo, kad tokiu atveju byla būtų išspręsta be nagrinėjimo. Apie bylos eigą ir toliau informuosiu šioje svetainėje.

Žemiau galite perskaityti visą ieškinio tekstą. Priedų atskirai neįdedu, nes visus 352 psl. informacijos, atspausdintos iš šios svetainės, galite ir taip perskaityti čia perskaityti.

Parsisiųsti: Ieskinys del taurosodai.lt panaikinimo.pdf

3 komentarai apie “Byla dėl www.taurosodai.lt panaikinimo – ko reikalauja bendrija?”

  1. cool. O kur konkretus kaltinimai: stai cia jis meluoja, stai cia siekia konkrecios naudos, pvz.bendrijos varda savinasi, naktipuodziams gaminti?
    Kodel pati neskelbia informacijos oficialioje svetaineje, uz kuria susimokama visu? Kodel nera informacijos apie 65 tukstanciu litu bauda, kuria teks susimoketi VISIEMS?

    Speju, greitai pirmininke gali tapti pati ATSAKOVE

    Atsakyti
  2. o kas balsavo uz tos 5 sprendimus,kur parasai kad visi nariai sutinka mokieti uz teisma ir delspinigius ir kas gavo pranesima apie teisma??

    Atsakyti
  3. Simo neatlygintinai administruojamo tinklalapio dėka sodininkai gali dalintis aktualia informacija, reikšti savo nuomones, teikti pasiūlymus, pretenzijas, diskutuoti dėl priimamų sprendimų. Kodėl Asta Kargaudienė taip bijo viešumo? Kas nuo sodininkų slepiama? Tūkstantinės sumos išleidžiamos tam, kad būtų uždarytas sodininkų interesus atitinkanti bendravimo priemonė. Kada sužinos sodininkai visą tiesą apie sodininkų bendrijos ,,Tauras” veiklą? Kiekvienas turi pastebėti, kad bendrija susirinkimų metu priima sprendimus dėl sąmatos, sudarančios 65 tūkst. litų, o išleidžia bendrija tris, keturis kartus daugiau lėšų. Pvz. 2011 – 2012 m. ,,Tauras” teisininkams pervedė virš 90 000 Lt. už paslaugas. Iš kur tokie pinigai? Tai sodininkų lėšos. Nebuvo sprendimo tokias sumas pervedinėti teisininkams, tai ar čia už vandentiekį ir nuotekas surinktais pinigais atsiskaitinėjama už paslaugas?
    Teismas yra pažymėjęs, kad atstovauti teisme juridinį asmenį gali ir ne advokatas, todėl bendrijai nepriteisė prašomų sumų. Tai reiškia, kad sodininkų bendrija ,,Tauras” yra itin dosni teisinių paslaugų teikėjams. Sodininkai, raginu visus inicijuoti juridinio asmens sodininkų bendrijos ,,Tauras” veiklos tyrimą, gautų rezultatų dėka spręsti dėl civilinės teisinės atsakomybės taikymo valdymo organams. Pažymiu, kad nuo sužinojimo taikomi senaties terminai, tad jei būtų nustatyta, kad padaryta bendrijai žala, tai ją reikėtų atlyginti, nepriklausomai nuo to kada buvo padaryta žala. Taigi slėpimu nuo sodininkų aktualios informacijos negalima išvengti atsakomybės.

    Atsakyti

Parašykite komentarą