Vaitelių soduose – kova dėl kelio

Vaitelių soduose – protesto nuotaikos. Sodininkai sukilo prieš naujai išrinktą sodų pirmininką ir žada kryžiumi gultis prieš mėginimą išasfaltuoti bendrijos kelią, kuris sodininkams atsieis kone pusantro milijono litų.” – rašo “Klaipėda” straipsnyje Vaitelių soduose – kova dėl kelio.

Taigi panašu, kad SB “Tauras” vandentiekio istorija kiek kitokia forma kartojasi ir kitoje Klaipėdos rajono sodininkų bendrijoje. Ir nėra ko stebėtis – ten dirba tie patys teisininkai, kaip ir pas mus, sodininkų bendrijoje “Tauras”. Daugiau įdomių ištraukų iš straipsnio:

“Pirmininku tapo jaunas, ambicingas vaikinas. Žinome apie jį tik tiek, kad jis buvęs kazino krupjė. Nepaiso jis mūsų kalbų, kažkam į akis išrėžė, kad, norėsime ar nenorėsime, bet kelias bus. Todėl norime, kad tai, kas čia vyksta, būtų paviešinta.

Esu patyręs širdies operaciją, gyvenu tik iš pašalpos. Man skaudu, kad  kažkieno grandioziniai planai senatvėje mane paliks be vaistų ir be duonos. Juk mūsų soduose dauguma yra pensininkai. O čia jaunimas, naujakuriai, sugalvojo tokius projektus”, – kalbėjo P.Černeckis.

Gyventojai nugirdo ir tai, kad dar apie 50 tūkst. litų prireiks ženklams įrengti.

“Mes nieko nežinome, su mumis nesitariama. Aš mėginau pirmininko pasiteirauti, kas ir kaip čia vyksta. Esu pensininkė, aštuonių anūkų močiutė, o pirmininkas bendrijos elektrikui rėžė, kad jis į mano klausimus neatsakinės, esą šnekės tik su vyrais. Moteris – ne žmogus?” – klausė Vaitelių gyventoja.

Pirmininkas įsitikinęs, kad Vaiteliuose pavyks įgyvendinti sodų bendrijoje “Tauras” vykdytą nuotekų ir komunikacijų tinklų tiesimo darbų analogą.

Kol kas bendrijos pirmininkas pasiryžęs santykius su sodininkais aiškintis teisme. Tokiu pat keliu žada sukti ir pirmininko veikla nepatenkinti sodininkai.”

 

Visą straipsnį skaitykite dienraštyje “Klaipėda” Vaitelių soduose – kova dėl kelio.

Parašykite komentarą