Straipsnis “Įstatymas sodininkų neišgelbės”

(1)

Šiandien “Vakarų ekspresas” straipsnyje “Įstatymas sodininkų neišgelbės” rašo apie kelių perdavimą savivaldybėms:

Gegužės pradžioje įsigaliojusios Sodininkų bendrijų įstatymo pataisos numato, kad bendrijoms paprašius savivaldybės turi perimti jų kelius bei sumokėti už jų kadastrinių matavimų atlikimą bei duomenų įregistravimą Nekilnojamojo turto registre.

Šie pakeitimai įsigaliojo dar 2012 metais, tačiau savivaldybės vilkina kelių perėjimo reikalą nenorėdamos papildomų išlaidų kelių priežiūrai. 

Anot jo, savivaldybė šiuo metu valdo ir prižiūri 1 123 km vietinės reikšmės kelių, iš kurių 910 km yra žvyrkeliai. Pagal šiuo metu valstybės skiriamą finansavimą, 1 km kelių priežiūrai tenka apie 1 000 Lt per metus.

Čia kalbama apie Klaipėdos rajono savivaldybę, bet jeigu situacija panaši ir Klaipėdos miesto savivaldybėje, tai 1000 Lt vienam kilometrui pakaktų mūsų bendrijos keliams tvarkyti.

Skaitykite visą straipsnį Vakarų ekspreso tinklalapyje.

1 komentaras apie “Straipsnis “Įstatymas sodininkų neišgelbės””

  1. DĖMESIO !!!! ,, Pagal šiuo metu valstybės skiriamą finansavimą, 1 km kelių priežiūrai tenka apie 1 000 Lt per metus”.

    SB TAURAS renka iš sodininkų po 50 Lt ,, kelio mokestį”, žemės sklypų apie 160 .tai iš viso surenkama apie 18 000 Lt . Kelių vos keli kilometrai. Akivaizdu, kad renkama per daug, tos sumos net neišleidžiamos keliams.

    Atsakyti

Parašykite komentarą