Po balandžio 26 d. susirinkimo – talka

(7)

Po SB “Tauras” narių susirinkimo balandžio 26 d. organizuojama savanoriška talka bendrijos teritorijos tvarkymui, krūmų genėjimui. Visi bendrijos nariai kviečiami ateiti pasiruošę – atsinešti pirštines, šiukšlių maišų, kitų reikalingų įrankių. Oficialiai talkos pradžia – 13 val., tačiau jeigu susirinkimas baigsis anksčiau, anksčiau galėsime ir pradėti tvarkytis.

Tai pirmoji savanoriška talka mūsų bendrijoje, todėl už nedalyvavimą negausite 20 Lt “baudos”. Tačiau ši talka – būdas parodyti, kad mums ne vis vien, kaip atrodo mūsų artimiausia aplinka – mūsų sodininkų bendrija. Tai kartu ir proga pasimokyti mūsų bendrijos nariams vieningumo. Kviečiame aktyviai dalyvauti!

7 komentarai apie “Po balandžio 26 d. susirinkimo – talka”

  1. Jei Jus pasnekesite su tesininkais (ne ta kuri sedi Jusu kontoroje) – tai absoliuti dauguma suabejos baudos teisetumu, uz valstybines zemes netvarkyma.
    Mitas “mes nubalsavome – tai privalome” – gyvas daugeliu atveju. Ir jau ne viena karta, pasirode, kad toks reikalu sprendimas yra klaidingas, o tie kas balsavo yra kvailiai ir tiek. Tik gaila, kad del tokiu kvailiu armijos, tenka gaisti gyvenima tiek savo tiek teiseju ir t.t.

    Atsakyti
  2. Man tik labai idomu, kodel tie kas preitais metais balsavo uz savanoriska talka nieko nerinko? Tik keli zmones savanoriskai rinko siuskles ir dauguma ju buvo ne is iniciatyvines grupes. Beje Simai ar pats rinkai siuksles?

    Atsakyti
    • Aš talkoje nedalyvavau (nebent užskaitysime kompiuterio sutvarkymą vienam bendrijos nariui – neatlygintinai! 😉 ). Kalbant rimtai, turėjau ir pirštines bei šiukšlių maišų pasiėmęs, tačiau teko išvažiuoti dėl šeimyninių aplinkybių.
      Bet kuriuo atveju galime pasidžiaugti, kad iš pačių bendrijos narių šiemet buvo parodytas susidomėjimas ir iniciatyva suorganizuoti savanorišką talką. Jau vien tai rodo, kad motyvuotų žmonių bendrijoje yra. Tikiu, kad ateityje, užsimiršus susikaupusioms neigiamoms emocijoms iš prievartinių talkų ir “nedalyvavimo baudų” laikų, norinčių susitvarkyti tik daugės.

      Atsakyti
  3. Keisti gi zmones, balsuoja uz tai kas ir taip savaime suprantama.
    Zodis Talka – yra savanoriskumu pagrystas darbas. Nuo kada, savanoriska darba, nedalyvavima jame galima apmokestinti?
    Perfrazuokite “Mes balsuojame, kad jei nedalyvausi savanoriskame darbe – turesi susimoketi 20 lt” – Koks idiotas uz tai balsuotu? Atsibuskite, uz lango XXII amzius 🙂
    Berasciu armija tokia didziule… o lyg teisininke dar samdotes 🙂

    Jei Jus norite, isivesti privaloma darbo diena, o nedalyvavusieji tures susimoketi, jums reiketu rasyti i dokumentus “činčo/lažo” diena.
    Nes butent sie zodziai, atspindi tai ko Jus noretumete ir tai kas vyksta (dirbama savo irankiais, o jei neatidirbama – turi susimoketi)
    http://lt.wikipedia.org/wiki/La%C5%BEas

    Atsakyti
    • O tai ka ponas Mindaugas siulo? Neorganizuoti talkos ir nesivalyti? Ir kas kad uz lango 22 amzius (nors siaip dabar yra 21 amzius…), bet jeigu zmones nera samoningi ir toliau nesa maisus su buitinem atliekom ir meta 10 metru uz sklypo ribos, tai apie koki 21 amziu kalbame?

      Atsakyti
  4. Atsiprasau uz klaidas, nepatogu rasyti per tel. (nereiktu kabinetis prie smulkmenu)
    As ne uz, talku neorganizavima.As sakau: kad suvokimas kas tai yra – nebeetitinka siu dienu realiju.
    Toki pati klausima ~”Neorganizuoti lazo/cinco?” – speju kele daugelis zmoniu, kai vyko kalbos apie jo panaikinima.
    Ir jei Jums patinka toliau save apgaudineti, gyventi iskreiptose situaicjose – Jusu valia.

    Privaloma “Talka” – gero nieko neduoda, iskyrus “trumpalaiki” efekta – pasitvarkeme.
    Ilgalaikeje perpektyvoje – tai tik zala (zmones netampa aktyvesni, labiau besirupinantis savo aplinka ir t.t. Reikalavimas susimoketi 20 lt -tai tik dar vienas “laas i ugni” i zmoniu nesutarimus, kas neigiamai atsiliepia visai bendruomenei)

    Atsakyti
  5. Dasigyvenom”””‘ Geda. Vietoj to kad apsitvarkyti,prasidėjo pirštų baksnojimai,veidų identifikavimai.Tai ką be reklamos,be kompanijos,televizijos,fotografų pačiam Anonimui2 rankos nekyla? Gyvenam čia- tai ir tvarkomės kiek pajėgiam 365dienas per metus,ir neskaičiuojam kas ką ir kiek padarė.Trukdo šiukšlės-susirenkam,trukdo medziai-nusipjaunam,trukdo sniegas,purvas-nusikasam.Junkitės prie savanorių,maziau pykčiu drabstysitės.jei reikalinga draugija,kompanija-tai organizuok ,–10 kaimynų visada surinksi[kas tuo metu laisvi] .Taktika išbandyta ir veiksminga.Svarbu geri norai ir veiksmai.

    Atsakyti

Parašykite komentarą