Sodininkų bendrijos – kvailių vietoje

(1)

Šiandien dienraštyje “Lietuvos rytas” publikuotas straipsnis “Sodininkų bendrijos – kvailių vietoje” apie tai, kaip savivaldybė nenori priimti iš sodininkų jiems priklausančią ir didelę eksploatacinių išlaidų naštą sukuriančią polderinę sistemą. Visai panašiai, kaip kad ir visoje Lietuvoje savivaldybės visaip išsisukinėja ir vengia priimti iš sodininkų bendrijų kelius, nors sodininkų mokamus mokesčius priima mielai.

Visą straipsnį skaitykite “Lietuvos ryte” – “Sodininkų bendrijos – kvailių vietoje“.

1 komentaras apie “Sodininkų bendrijos – kvailių vietoje”

  1. 2014-03-26, 10,00 val., Šiaulių miesto savivaldybės posėdžių salėje, įvyko viešas valstybinės reikšmės miškų plotų schemos svarstymas. Tai susiję su tariamų miškų, esančių sodų bendrijose, problemomis. Dalyvavo atstovai iš Miškų tarnybos(Kaunas), dalyvavo ir LR Aplinkos ministerijos atstovas V. Laurinavičius. Įvyko aistringa diskusija tarp manęs ir šių valstybinių institucijų atstovų(„žalių žmogeliukų“). Vieni „žali žmogeliukai“ Europoje užgrobia suverenios šalies dalį ir Pasaulis stebi išsižiojęs, o lietuviškieji „žali žmogeliukai“, vadovaudamiesi tariamu „Miškų įstatymu“, vykdo sodų bendrijų teritorijose žemės grobimą o sodininkai lieka durnių vietoje.

    LR Miškų įstatyme:

    http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=465351

    2 straipsnyje aiškiai pasakyta, kad „…ne MIŠKŲ ŪKIO PASKIRTIES žemėje esantys ŽMOGAUS ĮVEISTI želdynai NELAIKOMI mišku, bet mūsų „žali žmogeliukai“ tai ignoruoja.

    Reportažas iš šios diskusijos buvo rodomas per „Splius“ televiziją žinių laidoje. Tai galite pažiūrėti čia, reportažo laikas 0.40 – 3.40 min.:

    etaplius.lt/siauliu-zinios-2014-03-26/

    Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos atstovas Šiauliuose,
    SB „Svajonė“ pirmininkas
    Algirdas Jakštas
    8612 45845

    Atsakyti

Parašykite komentarą