S. B. „Tauras” pirmininkės Astos Kargaudienės darbo metodai

(4)

Norėčiau pasidalinti įspūdžiais apie sodininkų bendrijos „Tauras” valdybos pirmininkės Astos Kargaudienės darbo metodus: melą, išsisukinėjimą ir pareigų nevykdymą. Tęsiant seriją, šis įrašas drąsiai galėtų vadintis „Kaip S. B. „Tauras” pirmininkė tyčiojasi iš bendrijos narių – 3 dalis”. Bet, kaip įprasta, apie viską nuo pradžių.

Šių metų rugsėjo 10 d. registruotu laišku išsiunčiau SB „Tauras” pirmininkei prašymą, kuriame prašiau:

  1. pateikti 2013-08-28 narių susirinkimo protokolą ir jo priedus;
  2. pateikti šių metų SB „Tauras” detalias balanso ataskaitas;
  3. pateikti šių metų SB „Tauras” banko sąskaitos operacijų detalią išklotinę;
  4. įforminti S. B. „Tauras” narių susirinkimo, vykusio 2013-08-06, protokolą ir jame patvirtintus naujus S. B. „Tauras” įstatus.

Norėdamas, kad pirmininkė prašymą gautų prašymą kuo anksčiau ir greičiau parengtų atsakymą, prašymą tą pačią dieną išsiunčiau ir elektroniniu paštu. Laiško kopiją išsiunčiau ir kitiems bendrijos nariams, kad tie, kam įdomu, žinotų apie tai, kas vyksta bendrijoje.

Kaip jau įprasta, atsakymo gana ilgai nesulaukiau, tačiau sužinojęs apie bendrijos būstinėje paviešintą 2013-08-28 narių susirinkimo protokolą, rugsėjo 26 d. nuvažiavau į bendrijos būstinę su juo susipažinti. Tądien pirmininkė man pasakė, kad norėdamas gauti atsakymą į prašymą, privalau garantuoti, kad apmokėsiu jos patirtas išlaidas atsakymui parengti, todėl iškart parašiau anksčiau minėto prašymo priedą, kuriame garantavau prašytų dokumentų apmokėjimą.

Kaip žinome, pagal SBĮ, atsakymą į bendrijos nario prašymą pirmininkė turi parengti per 30 dienų. Spalio 14 d., praėjus jau 34 dienoms po prašymo išsiuntimo, paskambinau pirmininkei pasiteirauti, kodėl atsakymo vis dar negavau. A. Kargaudienė papasakojo, jog turėjo problemų su sveikata, nors nedarbingumo ir nebuvo susitvarkiusi. Pasiteiravau, ar ją tuomet kas nors pavaduoja ir A. Kargaudienė pažadėjo, jog bendrijos buhalterė galės man atsiųsti (ar atiduoti) atsakymą į prašymą pirmadienį, spalio 21 d. Tam, kad vis dėlto gaučiau atsakymą, A. Kargaudienė liepė man pervesti į bendrijos sąskaitą 20 Lt – avansą už atsakymo parengimą. Po pokalbio iš karto tą apmokėjimą ir atlikau.

Po poros dienų iš pašto gavau pranešimą apie gautą korespondenciją. Ne, tai nebuvo pirmininkės atsakymas. Tai buvo tas pats prašymas, kurį aš siunčiau pirmininkei, – grąžinamas pašto, kadangi A. Kargaudienė jo neatsiėmė per 30 d. Kitądien vis dėlto gavau ir pirmininkės atsakymą:

Pagal Jūsų pateiktą 2013-09-26 dieną priedą prie prašymo dėl garantinio apmokėjimo, informuojame, kad negavome jokio prašymo dėl dokumentų pateikimo.

Akivaizdu, kad prašymą pirmininkė tikrai buvo gavusi elektroniniu paštu, kadangi žinojo jo turinį ir iš anksto perspėjo, kad kai kurių prašymo dalių netenkins – neva dėl asmens duomenų apsaugos. Šiandien, t. y. tą minėtą pirmadienį, kai pirmininkė buvo žadėjusi pateikti atsakymą į prašymą, nuvažiavau į bendrijos būstinę priėmimo metu ir, kaip buvo galima tikėtis, jokios informacijos negavau. Pirmininkė naiviai tikino jokio prašymo negavusi, aiškino, kad bendrija interneto neturi, kompiuterio neturi ir dėl to, kad jos atlyginimo niekas nepadidino, el. laiškais galima į ją nesikreipti ir ji nesiruošia į juos atsakinėti. Sau įprastu stiliumi ji taip pat teigė, kad jau išsiuntusi tą aukščiau minėtą atsakymą, paaiškinantį, kad jokio prašymo nėra gavusi. Vienintelė nauda, kad pagaliau vis dėlto į rankas įteikiau A. Kargaudienei tą mėnesį laiko pašte pragulėjusį prašymą ir gavau jos parašą, patvirtinantį, kad prašymas gautas.

Apibendrinant situacija tokia: visą mėnesį Asta Kargaudienė nevykdė savo pareigų kaip bendrijos valdybos pirmininkė, vilkino laiką ir melavo, žadėdama atsiųsti atsakymą į prašymą, nors galų gale atsakyme parašė prašymo negavusi. Štai tokiais metodais darbe vadovaujasi mūsų bendrijos pirmininkė Asta Kargaudienė, kurios metinė veiklos ataskaita nebuvo patvirtinta birželio 29 d. susirinkime, o rugpjūčio 28 d. susirinkime taip pat surinko tik 49 buvusių bendrijos narių balsus. Tąkart išgelbėjo įtartini 36 išankstinio balsavimo balsai, kuriuos iki šiol vis dar slepia A. Kargaudienė. Tai ta pati pirmininkė, kuria pasitiki vos 13% šios svetainės apklausoje balsavusių lankytojų. Ir nors paraišką dėl valdybos atšaukimo pasirašė virš 60 bendrijos narių, visgi didžioji dalis bendrijos narių susirinkime nebalsavo už valdybos atšaukimą, todėl Asta Kargaudienės ir toliau lieka bendrijos pirmininke, atsakinga už 4 mln. Lt vandentiekio projektą, bendrijos sąskaitoje sukaupusi daugiau kaip 100 tūkst. Lt bendrijos narių pinigų už elektros tinklus, nors elektros linija seniai parduota „Lesto”. Nesiliauju stebėtis, negi tokiu žmogumi vis dar pasitiki didžioji dalis S. B. „Tauras” narių…

4 komentarai apie “S. B. „Tauras” pirmininkės Astos Kargaudienės darbo metodai”

  1. parasius prasyma grazinti pinigus uz parduotus elektros tinklus zadejo pervesti kita diena taciau jau trys savaites nei zinios nei pinigu.reikes kreiptis kazkur.ir dar paziurekit kokiais keliais vazinejam koks dar gali buti kelio mokestis.

    Atsakyti
  2. Įdomu ar pirmininkė ką nors daro, kad būtų įvykdytas susirinkimo metu priimtas sprendimas perduoti komunikacijų projektą užbaigti Klaipėdos vandenims?

    Atsakyti
  3. Pirmininke atvirai tyciojasi is bendrijos nariu.
    Ji daro tai ka ji nori, nesiskaitydama su bendrijos nariais.
    Pirmininke dabar darys viska, kad ja atstatydintu ir, kad ji svari isplauktu is to reikalo.

    Atsakyti
  4. Valdybos pirmininkė A.Kargaudienė elgiasi lyk būtų Tauro sodų sklypų savininkė arba net pati įkūrusi UAB-ą,todėl ir vykdo neteisėtus veiksmus ,o kas nepaklūsta gasdina išmetimu iš bendrijos,teismais ir anstoliais .Taip pat nepamiršta pasigirti,kad teismus ji laimi ir laimės toliau ,o jūs pensininkai jeigu neturite 13 tūkstančių Lt susimokėti,tai parduokite sklypus….

    Atsakyti

Parašykite komentarą