2013-08-28 narių susirinkimo protokolas, arba kaip SB “Tauras” valdyba tyčiojasi iš bendrijos narių

(4)

Praėjus mėnesiui po SB “Tauras” narių susirinkimo, bendrijos pirmininkė ir valdyba pagaliau paviešino bendrijos narių susirinkimo protokolą, nors pagal SBĮ, susirinkimo protokolas turi būti pasirašytas per 5 darbo dienas. Dabar, kai pagaliau pavyko pamatyti protokolo tekstą (jį galite perskaityti šio įrašo pabaigoje), aiškėja tokio vėlavimo priežastys: protokolas iš esmės yra atviro pasityčiojimo iš bendrijos narių, vykusio susirinkimo metu, tęsinys.

Trumpi pastebėjimai apie pažeidimus sudarant protokolą:

  1. Protokole teigiama, kad be Almanto Lubicko ir Rimanto Butkevičiaus, kitų kandidatų tapti susirinkimo pirmininku nebuvo. Dalyvavę susirinkime gali puikiai prisiminti, kad buvo siūlomas ir dar vienas kandidatas (M. Karalius), tačiau valdybos pirmininkė savavališkai atsisakė priimti šią kandidatūrą, nepagrįstai motyvuodama tuo, kad kandidatas nebuvo užregistruotas iš anksto. Nežinantiems paaiškinsiu: mūsų bendrijoje nėra nustatytos tvarkos, pagal kurią kandidatas į susirinkimo pirmininkus turėtų būti registruojamas iš anksto. Tai liudija ir ankstesni susirinkimai, kuriuose susirinkimo pirmininkas būdavo pasiūlomas susirinkimo dalyvių jau vykstant susirinkimui.
  2. Susirinkimo pirmininko rinkimų klausimas, išdėstytas protokole, neatspindi kaip viskas vyko iš tikrųjų. Dalyvavę susirinkime vis dar prisimena, kaip vienas iš kandidatų į susirinkimo pirmininkus R. Butkevičius, absurdiškai pasisiūlė už jį balsavusių bendrijos narių balsus perleisti kitam kandidatui A. Lubickui. Matyt suprantant, kad tai prasilenkia su elementaria logika (kadangi už abu kandidatus buvo balsuojama atskirai, tas pats bendrijos narys galėjo balsuoti ir už vieną kandidatą, ir už kitą – tuomet balsų perleidimo atveju tokio nario balsas būtų užskaitomas du kartus), protokole tai nebuvo pažymėta.
  3. Valdybos pirmininkė A. Kargaudienė neteisėtai paskelbė, kad susirinkimo pirmininku išrinktas Almantas Lubickas, kadangi šiam sprendimui pritarė tik 68 nariai iš 145 dalyvavusių, t.y. mažiau nei pusė susirinkimo dalyvių.
  4. Susirinkime buvo balsuojama už pasiūlymą nustatyti bendrijos nario mokestį 190 Lt, kelių priežiūros mokestį 50 Lt ir nedalyvavimo talkoje mokestį 20 Lt. Nors šis pasiūlymas nesurinko pakankamai balsų, kad būtų patvirtintas, tačiau balsuojama buvo, todėl tai turi būti užfiksuota protokole.

Daugiau apie SB “Tauras” valdybos ir jos pirmininkės nesąžiningus veiksmus, atvirą tyčiojimąsi iš bendrijos narių ir visišką jų valios nepaisymą nustatant bendrijos nario mokestį 2013 metams dar parašysime artimiausiu metu šioje svetainėje.​

Žemiau galite perskaityti visą susirinkimo protokolo tekstą.

4 komentarai apie “2013-08-28 narių susirinkimo protokolas, arba kaip SB “Tauras” valdyba tyčiojasi iš bendrijos narių”

  1. Ar iniciatyvinė grupė “buka”, kad negalite suprasti, kad Jūs politiką palaiko mažuma sodiečių, kurie yra sklolininkai. Skolininkai savo asmenines nemokumo problemas norite išspręsti apmulkinę kitus garsiomis frazėmis. Susimokėkite sklolas, tada pradėkite įvedinėti kovoti už demokratiją. Manau daugelis jus palaikytų.

    Atsakyti
  2. Dabartinę valdybą palaiko mažuma – tai buvo akivaizdu, kai net su išankstiniais balsais nė vienas iš valdybos kandidatų į susirinkimo pirmininkus nesurinko pusės dalyvių balsų. O politika čia paprasta: arba valdyba viską sprendžia neatsižvelgdama į bendrijos narių nuomonę – kaip yra dabar, arba bendrijos nariai patys priima sprendimus, kaip jie nori, kad būtų tvarkomasi bendrijoje – kaip turėtų būti pagal įstatymus. Skolininkas ar ne skolininkas – čia visiškai nėra lemiamas faktorius. Teismui priteisus nė viena teisėta skola neliks nesumokėta. Čia klausimas dėl to, kas turėtų būti šeimininkas bendrijoje ir spręsti aktualius klausimus – 8 žmonių valdyba, ar 350 bendrijos narių.

    Atsakyti
  3. Kas per žmonės, be teismo nutarimo, nežino kaip reikia gyventi. Turėkime padorumo ir nereikės teismo sprendimų.

    Atsakyti

Parašykite komentarą