SB “Tauras” nariai apsisprendė – sodininkų bendrija nebereikalinga

(2)

Pakartotiniame SB “Tauras” narių susirinkime, vykusiame 2017 m. balandžio 27 d., buvo priimta keletas svarbių sprendimų. Be kasmetinių finansinės ataskaitos, sąmatos,  mokesčių tvirtinimo, šiame susirinkime bendrijos nariai sprendė klausimus dėl bendrijos ateities bei išrinko naują bendrijos pirmininką. 

Absoliučia dauguma,  64 balsais iš 78 (daugiau kaip 80%), bendrijos nariai nusprendė, kad laikas eiti bendrijos reorganizavimo ar likvidavimo keliu. Šis sprendimas kol kas priimtas neoficialiame balsavime, kadangi norint balsuoti oficialiai, būtini 2/3 visos bendrijos narių balsų, todėl toks sprendimas turės būti priimtas bendrijos nariams balsuojant raštu.

Šiame susirinkime taip pat buvo patvirtinti atnaujinti bendrijos įstatai, kuriuose numatyta reali tvarka, kaip organizuoti balsavimą raštu. Taip pat atlikti ir kiti pakeitimai, užtikrinsiantys, kad bendrijos įstatai neprieštarauja sodininkų bendrijų įstatymui.

Susirinkime patvirtinti mokesčiai bendrijos nariams – nario mokestis 55 € ir kelių priežiūros mokestis 25 €, iš viso 80 €. Taip pat patvirtintas 80 € administravimo ir kelių priežiūros mokestis ne bendrijos nariams. Sumokėti reikia iki 2017 m. rugpjūčio 31 d., tačiau bendrijos valdyba ragina bendrijos narius neatidėlioti ir mokesčius sumokėti kiek įmanoma anksčiau.

Susirinkime buvo taip pat sprendžiami klausimai dėl vidaus audito atlikimo (atmestas), dėl neteisėtai išsimokėtos išeitinės išieškojimo iš buvusios pirmininkės A. K. (patvirtintas). 

Ne mažiau svarbus buvo naujo pirmininko rinkimo klausimas. Juo, surinkęs 71 balsą iš 78, tapo Vaidotas Vitkus. Vienintelė oponentė, buvusi pirmininkė A. K., rinkimuose į valdybą nesurinko nė vieno balso. Savo prisistatymo kalboje naujasis pirmininkas žadėjo padedamas valdybos siekti pakeisti sodininkų bendrijos statusą ir tapti pilnaverte miesto dalimi, nes tai labiau atitinka šių dienų mūsų bendruomenės poreikius.

Žemiau rasite visą susirinkimo protokolą. 

2 komentarai apie “SB “Tauras” nariai apsisprendė – sodininkų bendrija nebereikalinga”

  1. Tiems nereikalinga kurie susivedė visas komunikacijas.
    Reikalinga bendrija, kadangi pinigai iš narių surinkti, o komunikacijos nesuvestos.
    Kai bendrija įvykdys visus įsipareigojimus, t.y. paklos 3 etapo lietaus kanalizacijos tinklus , tada galima spręsti apie sodo bendrijos likvidavimą.

    Atsakyti

Parašykite komentarą