Kodėl Tauro 8-oji, 12-oji ir 13-oji g. nesutinka mokėti už vandentiekio tinklus?

(9)

Tauro 12oji lietaus nuotekosTrumpas atsakymas: todėl, kad SB „Tauras” vandentiekio šioms gatvėms neįves. Išsamus atsakymas: 

SB „Tauras” tinklų projekte nėra numatyta įvesti vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklus minėtose gatvėse. Štai SB „Tauras” tinklų projekto brėžinio dalis, kurioje pavaizduoti projektuojami Tauro 12-osios g. tinklai:

Tauro 12oji lietaus nuotekos
SB „Tauras” tinklų projektas, Tauro 12-oji g. Projekte – tik lietaus nuotekų tinklai

SB „Tauras” projekto brėžiniuose tinklai pažymėti tokiomis spalvomis:

legenda

Aiškiai matyti, kad Tauro 12-ojoje g. suprojektuoti tik lietaus nuotekų tinklai, pažymėti žalia linija. Tokia pati situacija ir Tauro 8-ojoje bei Tauro 13-ojoje gatvėse. Kodėl? O gi todėl, kad šiose gatvėse vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklus už ES lėšas jau įvedė AB „Klaipėdos vanduo”, vykdant su sodininkų bendrija „Tauras” niekaip nesusijusį projektą. Daugiau apie šį galite perskaityti AB „Klaipėdos vanduo” svetainėje: Į ŽALIOJO SLĖNIO GYVENVIETĘ IR SODŲ BENDRIJĄ „TAURAS”.

Tuo tarpu kitose gatvėse, natūralu, suprojektuoti visų 3 tipų (vandentiekio, buitinių nuotekų ir lietaus nuotekų) tinklai, pavyzdžiui, dalis Tauro 16-osios g. projekte atrodo taip:

Tauro 16 tinklai
SB „Tauras” tinklų projektas, Tauro 16-oji g. Projekte – vandentiekio, buitinių nuotekų ir lietaus nuotekų tinklai

Šiame brėžinyje matosi visų 3 tipų tinklai: vandentiekio – mėlyna linija, buitinių nuotekų – ruda linija ir lietaus nuotekų – žalia linija.

Retorinis klausimas: kodėl Tauro 8-osios, 12-osios ir 13-osios g. sklypų savininkai, kuriems atvedami tik lietaus nuotekų tinklai, turi mokėti tiek pat, kaip ir pvz. 16-osios g. sklypų savininkai, kuriems atvedami 3 rūšių – vandentiekiobuitinių nuotekų ir lietaus nuotekų – inžineriniai tinklai?

9 komentarai apie “Kodėl Tauro 8-oji, 12-oji ir 13-oji g. nesutinka mokėti už vandentiekio tinklus?”

  1. Čia rodomas jau pakoreguotas sb Tauras tinklų projektas, po to kai Klaipėdos vandenys paklojo buitinių nuotekų kanalizacijos ir vandentiekio tinklus. Pirminiame techniname projekte yra suprojektuoti trys tinklai, tai ir buvo nutarta susirinkime 2009 metais kad vykdom šį projektą. Aukščiausias teismas jau padarė išvadą. Tai ko Simai dar spardaisi. Mokėk babkes.

    Atsakyti
    • Tai palaukit, ar SB „Tauras” tinklus kloja pagal pirminį, ar pagal pakoreguotą tinklų projektą? Logiška, kad pagal pakoreguotą. O kodėl tuomet pinigus norite rinkti pagal pirminį projektą? Jums tai atrodo sąžininga?
      O sumokėjau aš jau daugiau, negu kainuos atvesti lietaus nuotekų tinklus prie mano sklypo. Gal turėkite saiko ir sąžinės?

      Atsakyti
  2. Simai „nebeplėšyk maikės”, gi Aukščiausias teismas AIŠKIAI pasisakė KODĖL šios gatvės turi mokėti.

    Atsakyti
    • Iš asmens, kuriam turėtų rūpėti jo reputacija, tokios leksikos nesitikėčiau.
      O LAT visgi pasakė, kodėl mokėti turi kitos gatvės, o ne 8-ta, 12-ta ir 13-ta. Visgi panašu, kad ateityje LAT teks pasisakyti ir dėl šių gatvių situacijos.

      Atsakyti
  3. labai aiškiai matyt kad ateina dabartiniai valdybai ir pirmininkei brisiaus galas tik man labai keisti pasiulimai neleisti susirinkime dalyvauti pirmininkei ir Simui kad pirmininke žmones nori keisti mažiausiai 90 proc. tai yra aišku,bet kad žmogu kuris ieško teisybes,tiek daug aukoja savo laiko visu musu naudai kiek dokumentu paviešintu kiek pasiulimu bet žmones nori kad kažkas padarytu už juos.45žmones priėmė komunikaciju įstatymą ir niekas tada nepaaiškino kiek kainuos ar surinksim pinigus be jokiu studiju apklausu.o dabar aiškiai pasakyta kad auditas kainuos maždaug po 20lt .aš mielai ir 200lt duočiau.jau vien šiais metais Simo ir jo komandos deka sumažinti mokesčiai už nario mokestį gražinti nesažiningai paimti pinigai už žemes nuoma .pirmininke ir juos komanda pridirbo skolu už 65000lt ar jau mokejot mokesčius,nustebsit.konteiniariais naudojosi visa klaipeda sumokesim mes visi dai dar vienas geras pirmininkes darbas,net labai protingi mūsų bendrijos teisininkai negalejo nieko padaryti o dar ir proc,mokesime,ir dar kur eis pinigai 5proc,nuo kiekvienos laimetos bylos gal nebus šiemet rinkliavos visai ar pirksim patobulinta namelį nes tas jau nusidėvėjo.tad jei pabudome tai ir kelkimes

    Atsakyti
  4. Tie kas nemiegojo tai žinojo , kad už tinklus reikės mokėti po 13000 Lt. Tie kas miegojo atsikels Aukščiausiajame teisme. Kad mūsų pirmininkė ne be trūkumų tai tiesa. Tai suraskime kandidatą vertą būti pirmininku. Simas netinka 100 proc.

    Atsakyti
    • Simas daugiau nei 100 proc. tiktų užimti pirmininko vietą,tačiau gaila, kad jis to nenori ,nes turi mėgiamą ir geriau apmokamą darbą.O pirmininkė nebeorganizuoja susirinkimų iš baimės,tikriausiai bijo to,,revoliucinio” susirinkimo ,kuris vyko praeitais metais,kai buvo nušalinta nuo susirinkimo pravedimo.Supranta,kad žmonėms meluoti nebegalės,jie reikalaus aiškių atsakymų,o gal būt ir sustabdys jos neteisėtą atlyginimą, kurį gauna kas mėn.už policijos iškvietimus ,bei sodininkų tampymą po teismus.

      Atsakyti

Parašykite komentarą