Birželio 28 dieną įvyks neeilinis SB “Tauras” narių susirinkimas (Atnaujinta)

(8)

Atnaujinimas: pirmasis susirinkimas, kaip įprasta, neįvyko nesusirinkus 50% bendrijos narių. Pakartotinis susirinkimas bus rengiamas liepos 12 d.

Žemiau galite perskaityti pirmojo susirinkimo skelbimo tekstą: 

Neeilinis SB “Tauras” narių susirinkimas
vyks birželio 28 d. 11 val.
prie bendrijos būstinės Tauro 7-oji g.
Registracija nuo 10:30.

Darbotvarkė

1. Susirinkimo balsų skaičiavimo komisijos, susirinkimo pirmininko ir sekretoriaus rinkimai.
2. Įnašų už vandentiekio ir buitinių bei lietaus nuotekų tinklų statybą nepanaudotos dalies grąžinimas.
3. Bendrijos valdybos nario, kuris nebėra bendrijos narys, atšaukimas.
4. Naujo valdybos nario rinkimai.
5. Lietaus nuotekų projekto tąsa.
6. Bendrijos narių informavimas apie vandentiekio ir nuotekų tinklų perdavimo AB „Klaipėdos vanduo“ eigą.
7. Nepriklausomas vidaus auditas.
8. Bendrijos vidaus kelių perdavimas Klaipėdos m. savivaldybei, remiantis 2014-04-01 Aplinkos Ministerijos patvirtinta perdavimo tvarka.

Siūlomi sprendimų projektai

1. Išrinkti balsų skaičiavimo komisijos narius, komisijos pirmininką, susirinkimo pirmininką, sekretorių.
2. Kadangi bendrija nusprendė nebetęsti vandentiekio ir nuotekų tinklų įrengimo projekto savomis lėšomis, siūloma sumažinti mokestį, tenkantį bendrijos nariams už bendrijos tinklų įrengimą. Siūloma bendrijos nariams, sumokėjusiems didesnę sumą, nei reikalinga pagal pasikeitusias aplinkybes, grąžinti permokas, o iš nesumokėjusių bendrijos narių reikalauti ne 13 000 Lt, o 10 500 Lt. Pageidautinas bendrijos pirmininkės pasisakymas dėl sumos dydžio.
3. Siūloma atšaukti iš bendrijos valdybos narių Juozą Vaitukaitį, kadangi jam nebepriklauso sklypas bendrijos teritorijoje ir jis nebegali būti valdybos nariu.
4. Siūloma į atsilaisvinusią vietą bendrijos valdyboje išrinkti kitą bendrijos narį.
5. Informacijos apie lietaus nuotekų tinklų statybos eigą suteikimas bendrijos nariams. Pageidautinas bendrijos pirmininkės pasisakymas.
6. Informacijos apie vandentiekio ir nuotekų tinklų perdavimo AB „Klaipėdos vanduo“ eigą suteikimas bendrijos nariams. Pageidautinas bendrijos pirmininkės pasisakymas.
7. Siūloma pasamdyti nepriklausomą audito įmonę atlikti SB „Tauras“ vidaus auditą.
8. Kadangi 2014-04-01 Aplinkos ministerija patvirtino ir išaiškino detalią tvarką, kaip turi būti vykdomas sodininkų bendrijų vidaus kelių perdavimas savivaldybėms, siūloma pakartotinai kreiptis į Klaipėdos m. savivaldybę su prašymu perimti SB „Tauras“ vidaus kelius, motyvuojant minėtu Aplinkos ministerijos išaiškinimu.

Norinčius gauti daugiau informacijos apie susirinkimą ar balsuoti iš anksto – kviečiame kreiptis šioje svetainėje nurodytais kontaktais.

8 komentarai apie “Birželio 28 dieną įvyks neeilinis SB “Tauras” narių susirinkimas (Atnaujinta)”

  1. INFORMUOJAME BENDRIJOS NARIUS

    Sodininkų bendrijos „Tauras“ valdyba informuoja, jog neorganizuoja neeilinio susirinkimo š. m. birželio 28 dieną 11:00 val. Informuojame Jus, kad šį susirinkimą organizuoja iniciatyvinė grupė, vadovaujama S. Z. ir šis susirinkimas yra laikomas neteisėtu bei neturės juridinės galios ateityje.
    Sodininkų bendrijos „Tauras“ valdyba pakartotinį bendrijos susirinkimą organizuos kai bendrijos vandentiekio, lietaus ir nuotekos tinklai bus pilnai perduoti AB „Klaipėdos vanduo“.

    SB „Tauras“ valdyba

    Atsakyti
    • SB “Tauras” valdybai buvo įteikta paraiška rengti susirinkimą laikantis visų Sodininkų bendrijų įstatymo reikalavimų. Kadangi valdyba susirinkimą organizuoti atsisakė, jį organizuoja iniciatyvinė grupė, kaip numato SBĮ. Patarimas valdybai – jeigu negerbiate įstatymų, bent jau jauskite moralinę atsakomybę prieš bendrijos narius ir atsižvelkite į jų teisėtą prašymą. Vis dėlto visi esame kaimynai, niekur nuo to nepabėgsi.

      Beje, susirinkimą įstatymas įpareigoja surengti per 4 mėn. nuo metų pradžios. Jau įpusėjo šeštas mėnuo – valdybos pakartotinio susirinkimo vis dar nesulaukiam.

      Ir dar klausimas – susirinkime lyg ir nusprendėm perduoti tik vandentiekį ir buitines nuotekas, iš kur čia kalbos ir apie lietaus nuotekų perdavimą “Klaipėdos vandeniui”?

      Atsakyti
  2. Simai, manau butu labai pravartu organizuoti ir isankstini balsavima rastu, kaip numato SBI. kitaip gali buti sudetinga surinkti kvoruma, o ir kiekvienas balsas yra svarbus

    Atsakyti
    • Gera mintis. Skelbimuose, kuriuos pakabinome skelbimų lentose, ta informacija jau buvo, todėl papildžiau ir čia paskelbtą skelbimą: Norinčius gauti daugiau informacijos apie susirinkimą ar balsuoti iš anksto – kviečiame kreiptis šioje svetainėje nurodytais kontaktais.

      Atsakyti
  3. SB “Tauras” valdyba pasinaudojo šio tinklalapiu. O tai jau pripažinimas, kad jis yra būtinas, kad čia galima paskelbti informaciją, kuri yra aktuali s.b. “Tauras” nariams.
    Tai kas davė teisę valdybai, kreiptis į teismą, dėl šio tinklalapio uždarymo. Artimiausiame visuotiniame susirinkime reikia priimti nutarimą:
    – kad valdybos nariai, kurie balsavo už tai, kad būtų kreipiamasi į teismą dėl šio tinklalapio uždarymo, savo asmeninėmis lėšomis dengtų teismo išlaidas;
    – įpareigoti pirmininkę atsiimti ieškinį.

    Atsakyti
  4. Pirmininkė paskelbė, kad “Sodininkų bendrijos „Tauras“ valdyba pakartotinį bendrijos susirinkimą organizuos kai bendrijos vandentiekio, lietaus ir nuotekos tinklai bus pilnai perduoti AB „Klaipėdos vanduo“.
    Ar pirmininkė informavo bendrijos narius, kokiomis sąlygomis yra perduodami tinklai Klaipėdos vandenims. Susirinkimas nusprendė, kad tinklus perduodam , bet Klaipėdos vandenų įsipareigojimų visuotinis susirinkimas nėra matęs. Todėl Simo reikalavimas pateikti informaciją apie tinklų perdavimo eigą yra pačiu laiku ir teisėtas.
    Žinant pirmininkės patirtį, prašant paramos iš Klaipėdos savivaldybės dėl tinklų statybos, yra neleistina leisti pirmininkei ir valdybai, be visuotino susirinkimo pritarimo, derinti galutines sodo tinklų perdavimo sąlygas ir Klaipėdos vandenų įsipareigojimus.

    Atsakyti
  5. Dėl lietaus tinklų įrengimo reikia tartis su Klaipėdos vandenimis. Perduodant vandentiekio ir buitinių tinklus, viena iš sąlygų Klaipėdos vandenims būtų, kad sodo lietaus tinklus turėtų įrenginėti ta pati įmonė, kuri klos vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklus, už rinkos kainą, kuri turėtų tenkinti sodo bendriją. Prieš tai reiktų atlikti kainų perklausą, kad sužinoti sodui norimą rinkos kainą.
    Kol nežinom kiek gali kainuoti lietaus tinklo įrengimas, nereiktų kelti klausimo dėl surinktų įnašų grąžinimo. Nepriimkit skubotų neapgalvotų sprendimų, kad ateityje dėl lėšų trūkumo nereikėtų stabdyti projekto baigimo darbus.

    Atsakyti

Parašykite komentarą